Detachering: Het slimme alternatief voor ZZP’ers

Staffforkids zorgt er al 15 jaar voor dat mensen in de kinderopvang kunnen werken op een manier die écht bij hen past. Een van die manieren is detachering. Bij detachering ben je in dienst van Staffforkids en ga je voor korte of langere tijd aan de slag bij verschillende kinderopvangorganisaties. Zo geniet je van veel afwisseling, zonder de zorgen van zelfstandig ondernemerschap!

Belangrijke verandering voor Pedagogisch Medewerkers zzp

Vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst strenger controleren en handhaven op schijnzelfstandigheid van zzp-ers. Een zzp-er die als Pedagogisch Medeweker voor een kinderopvangorganisatie werkt, zal dan door de Belastingdienst niet als zzp-er worden gezien. Dit kun je zelf nalezen in deze folder van de rijksoverheid. Veel kinderopvangorganisaties hebben daarom besloten om uiterlijk op 1 januari 2025 te stoppen met het inhuren van zzp pedagogisch medewerkers. Hierdoor zullen er dus veel minder zzp-opdrachten zijn voor Pedagogisch Medewerkers zzp.

Flexibel werken in de kinderopvang kan nog steeds

Gelukkig blijft er wel vraag naar tijdelijke krachten! Kinderopvangorganisaties zoeken nu naar andere manieren om tijdelijke pedagogisch medewerkers in te zetten, en dat biedt jou kansen. Jouw expertise en flexibiliteit blijven gewild!

… met Staffforkids

Samen met ons kun jij je flexibele werk in de kinderopvang voortzetten, ook als zzp-en niet meer mogelijk is. Dat kan op twee manieren:

Detachering

Bij detachering kom je in loondienst bij Staffforkids. Welkom bij het team, collega! Wij koppelen je aan een of enkele kinderopvangorganisaties die goed bij je passen. Daar ga je als Vertrouwde Tijdelijke Kracht aan de slag in de periodes dat zij tijdelijk iemand nodig hebben. Detachering geeft je rust en (financiële) zekerheid. Je profiteert van de voordelen van een vast dienstverband, zoals vakantiedagen en pensioen en je hebt nog steeds afwisseling. De keerzijde? Je kunt wat minder makkelijk ‘nee’ zeggen tegen diensten.

Uitzendkracht

Als uitzendkracht heb je meer vrijheid omdat je bij niemand in vaste dienst bent. Staffforkids fungeert als jouw uitzendbureau en koppelt  je aan enkele kinderopvangorganisaties die goed bij je passen. Bij deze organisaties ga je als Vertrouwde Tijdelijke Kracht aan de slag op de momenten dat zij tijdelijk iemand nodig hebben. Als Uitzend-VTK bepaal je zelf of je een serie diensten wilt invullen en heb je lekker veel afwisseling. Je hebt als uitzendkracht minder zekerheid dan bij detachering, maar wel meer vrijheid.

Of kies voor een vaste baan…

Ben je toe aan meer stabiliteit? Een vaste baan bij een kinderopvangorganisatie kan dan een mooie uitkomst zijn! Maar hoe weet je welke werkgever écht bij jou past? Wij helpen je graag om die match te vinden. Iedere dag brengen wij kinderopvangorganisaties die mensen in vaste dienst willen nemen in contact met kinderopvangprofessionals waarvan wij weten dat zij precies bij die organisatie passen. Ook voor jou hebben we – of vinden we – die ene, echt helemaal bij je passende vaste baan in de kinderopvang!

Kom in beweging

Dit is hét moment om een keuze te maken. Niet bewegen is nu echt geen optie meer. We begrijpen dat het spannend is, want wat past nu het beste bij jou? Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Wij staan klaar om met je mee te denken. Jouw werkgeluk staat daarbij voorop, want alleen als jij blij bent, kun je de kinderen blij maken! Neem dus contact met ons op en we plannen een snel een werkgelukgesprek met je in.