Op tijd van baan veranderen is goed voor iedereen

Hoe lang blijf je tijd en energie steken in een baan bij een kinderopvangorganisatie die niet meer bij je past? Een baan waarin je niet (meer) tot je recht komt, een organisatie waar niets met je inbreng wordt gedaan?

Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag: ‘lang’ of zelfs ‘heel lang’. ‘Want’, zo zegt men dan, ‘ik wil het niet te snel opgeven, want dat voelt alsof ik de werkgever en/of de kinderen in de steek laat. En de kinderen, die kan ik niet missen, die wil ik niet kwijt. En bovendien: Overal is wel iets mis, dus overstappen heeft niet zo veel zin.’

Als specialisten in werkgeluk in de kinderopvang zijn wij het hier hartgrondig mee oneens. Dat je niet bij het eerste zuchtje tegenwind wegloopt is prijzenswaardig. Maar als er structureel iets niet (meer) klopt, als jij niet meer straalt op je werk, dan doe je jezelf en de kinderen waarmee je werkt eigenlijk tekort. Want zij hebben recht op excellente opvang door mensen die helemaal happy zijn in hun werk en jij hebt recht op werkgeluk.

Door door te stromen naar een andere baan creëer je ruimte voor iemand anders, iemand de helemaal matcht met de baan die jou niet meer zo goed past. Door die match ervaart die persoon werkgeluk en daar profiteren de kinderen van. Happy staff leidt immers tot happy kids!

En datzelfde geldt voor de kinderen waarmee jij in je nieuwe baan gaat werken. Tenminste, als je overstapt naar een baan die je wel weer helemaal laat stralen. En die baan bestaat. Echt. Ergens in die grote hoeveelheid vacatures in de kinderopvang bevindt zich de vacature van ‘jouw baan’, die ene baan die je helemaal op het lijf geschreven is.

Het kan lastig zijn om precies die ene vacature te vinden. Lastig voor jou, want jij bent gespecialiseerd in kinderopvang en niet in vacatures zoeken en beoordelen of die goed bij jou zouden passen. Dat zoeken en beoordelen van vacatures is ons werk. Werk waar we heel goed in zijn. Zo goed dat we ons zelf ook wel de specialist in werkgeluk in de kinderopvang noemen.

Ervaar jij nu geen of te weinig werkgeluk? Blijf er dan niet lang mee rondlopen maar kom in actie. Bel ons. Wij kijken en denken heel graag met je mee en begeleiden je desgewenst naar die ene baan die je weer laat stralen. Dat is voor jou ook nog eens kosteloos, dus wat heb je te verliezen?

Berry Vissers
Directeur Staffforkids