Gun jezelf brede ervaring in de kinderopvang

De juiste mens op de juiste plaats in de kinderopvang; dat is het doel waar wij bij Staffforkids iedere dag naar streven. We hebben ons er op ingericht, beschikken over de benodigde expertise en hulpmiddelen en worden nog steeds heel blij als we weer een echte match realiseren. En dat valt soms niet mee. Zeker niet bij mensen die nieuw zijn in de branche. Zij kunnen immers nog niet zeggen: ‘Ik weet uit ervaring op de werkvloer dat ik dit en dit leuk vind en dat die en die aanpak goed bij mij past’. Nee, zij moeten vooraf inschatten wat ze leuk zullen vinden en bedenken wat goed bij hen zou passen. En hoewel wij op basis van onze jarenlange ervaring ook in die situaties een aardig kloppend profiel kunnen samenstellen, gaat er niets boven eigen ervaring. Daarom adviseer ik instromers regelmatig om eerst een tijdje als uitzendprofessional bij verschillende kinderopvangorganisaties mee te gaan draaien en zodoende echt te gaan ervaren wat wel en niet passend is. Dat is een investering in jezelf en je loopbaan die zich later dubbel en dwars uitbetaald. Ik kreeg laatst een review van een dame die – hoewel zij oorspronkelijk om een andere reden als uitzendprofessional aan de gang ging – perfect weergeeft wat ik bedoel. Zij beschrijft haar ervaringen als volgt:

Ik ben begonnen bij Stafffordkids als overbrugging. Ik wilde graag in de kinderopvang werken maar door mijn studie was ik beperkt in mijn dagen. Bij Stafffordkids kreeg ik deze kans en ik heb er ontzettend veel van geleerd. Doordat ik op verschillende groepen en plekken heb mogen werken heb ik een veel breder beeld van het vak gekregen en ontzettend veel ervaring opgedaan. Ik weet nu voor mezelf waar echt mijn voorkeuren liggen en dit had ik op geen andere manier beter kunnen inzien. Ik ben daarom ook heel blij dat ik deze maanden hier heb kunnen werken en ik zou het iedereen aanraden die nieuwe ervaringen in het vak wil opdoen!

Sta jij ook aan het begin van je loopbaan in de kinderopvang? En wil je een loopbaan gevuld met  werk dan echt bij je past? Overweeg dan eens om via Staffforkids eerst een tijdje als uitzendprofessional  aan de slag te gaan. Wij zorgen er dan voor dat je in deze periode een goed beeld krijgt van de verschillende soorten kinderopvangorganisaties, zodat je daarna veel beter weet wat echt bij je past. Gun jezelf die brede ervaring binnen de branche. Jij en je loopbaan zijn het waard!