Werken in de kinderopvang

Vind ook je werkgeluk in de kinderopvang!

Zullen we even dagdromen? Ja? Doe je ogen dan eens dicht. Stel je het volgende voor: Je hebt een nieuw baan of opdracht in de kinderopvang. Eentje die echt helemaal bij je past. Past bij wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt. Voel nu eens met hoeveel plezier je dan de deur uitgaat om aan het werk te gaan. Hoe voelt dat? Goed of heel erg goed? Ja, dat dachten we al!

Doe je ogen maar weer open. Je hebt nu de keuze: je kunt het hierbij laten of je kunt samen met ons deze droom gaan realiseren. Want dat is precies wat wij doen: Kinderopvangprofessionals aan hun droombaan of droomopdracht helpen.

Onze werkmogelijkheden bij kinderopvangorganisaties.
Wat maakt jou werkgelukkig?

Een vaste baan bij een kinderopvangorganisatie is de meest gebruikelijke manier om in de kinderopvang te werken. Wil jij ook graag een vaste baan? Dan ben je bij Staffforkids aan het juiste adres! Dagelijks brengen wij kinderopvangorganisaties die mensen in vaste dienst willen nemen in contact met kinderopvangprofessionals waarvan wij denken dat zij precies bij die organisatie passen. Ook voor jou hebben we – of vinden we – die ene, echt helemaal bij je passende vaste baan in de kinderopvang. Wat je functie of ervaringsniveau ook is! Interesse of meer info? Neem contact met ons op.

Wil jij voor een vooraf afgesproken periode van circa 3 tot 9 maanden aan de slag bij een kinderopvangorganisatie? Om er waar te nemen voor iemand die gedurende langere tijd afwezig is of om er als specialist in bijvoorbeeld management, finance, hr of pedagogiek een (verbeter)opdracht uit te voeren? Neem dan contact met ons op want wij zoeken voor kinderopvangorganisaties kandidaten voor dergelijke interim-opdrachten. De meeste van de interim-professionals die wij bemiddelen zijn zzp’er. Ben jij dat niet, maar heb je wel interesse in interim werk? Geen probleem. We hebben ook mogelijkheden voor interim op uitzend- of detacheringsbasis of via een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij de opdrachtgever!

Staffforkids treedt ook op als een in kinderopvang gespecialiseerd uitzendbureau. Wij zenden kinderopvangprofessionals zoals pedagogisch medewerkers uit naar kinderopvangorganisaties die tijdelijk iemand nodig hebben. Het belang van de kinderen staat daarbij voor ons voorop. Geconfronteerd worden met telkens een andere tijdelijke kracht is niet goed voor de kinderen. Daarom zenden wij nooit pedagogisch medewerkers voor slechts 1 dienst uit naar een kinderopvangorganisatie en werken we uitsluitend op basis van opdrachten voor herhalende inzet gedurende langere periodes. Hierdoor wordt de Staffforkids-uitzendkracht voor de kinderen al snel een echte VTK: Vertrouwde Tijdelijke Kracht.

Als Uitzend-VTK word je bij meerdere organisaties ingezet en heb je dus lekker veel afwisseling. En je hebt flexibiliteit in je agenda want je bepaalt zelf vooraf of je een serie diensten wel of niet wilt invullen. Interesse? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over VTK-en!

Staffforkids verzorgt opdrachtbemiddeling tussen zzp’ers en kinderopvangorganisaties. Dat doen we voor allerlei specialistische functies (zie verder bij Interim) en voor pedagogisch medewerkers. Als in kinderopvang gespecialiseerd bureau staat daarbij het belang van de kinderen voor ons voorop. Geconfronteerd worden met telkens een ander gezicht is niet goed voor de kinderen. Daarom bemiddelen wij nooit zzp pedagogisch medewerkers voor slechts 1 dienst. We werken voor wat betreft pedagogisch medewerkers uitsluitend op basis van opdrachten voor herhalende inzet gedurende wat langere periodes. Hierdoor wordt de zzp pedagogisch medewerker voor de kinderen al snel een echte VTK: Vertrouwde Tijdelijke Kracht.

Als Zzp-VTK word je bij meerdere organisaties ingezet en heb je dus lekker veel afwisseling. En je hebt flexibiliteit in je agenda want je bepaalt zelf vooraf of je een serie diensten wel of niet wilt invullen. Interesse? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over Zzp-VTK!

Kinderopvangorganisaties hebben soms voor een wat langere, aaneengesloten periode behoefte aan een extra kinderopvangprofessional. Vaak detacheert Staffforkids die professional dan bij hen. Detacheren houdt in dat de gedetacheerde gedurende de afgesproken periode voor een kinderopvangorganisatie werkt alsof hij of zij daarmee een dienstverband heeft zonder daadwerkelijk bij die organisatie in dienst te zijn. De werkgever van de gedetacheerde kinderopvangprofessional is namelijk Staffforkids.

Werken als gedetacheerde bied je veel afwisseling omdat je achtereenvolgens bij verschillende kinderopvangorganisaties actief bent. Je doet er dan ook snel veel ervaring mee op. Naast pedagogisch medewerkers en managers detacheren wij regelmatig ook specialisten op het gebied van hr, planning & plaatsing, coaching en pedagogiek. Wil je meer weten over detachering, wil je door ons gedetacheerd worden of wil je eens met ons sparren of het iets voor jou zou kunnen zijn? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

“Voor ons staat 1 ding altijd voorop: jouw werkgeluk als kinderopvangprofessional. Ervaar je dat nu niet – of niet meer – dan helpen wij jou graag daar verandering in te brengen”

Berry Vissers – directeur Staffforkids

Leuk gezegd meneer d’n directeur, maar wie bedoelen jullie met jou?

Met ‘jou’ bedoelen we iedereen die graag in de kinderopvang wil werken. Bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker, planning- en plaatsingsexpert of vestigingsmanager. Maar ook voor andere kinderopvangprofessionals zoals interim managers, directeuren, HRM specialisten, financiële kanjers etc. staat onze deur wagenwijd open.

En hoe gaan jullie mij werkgeluk bezorgen?

Door je te begeleiden naar werk in de kinderopvang dat echt helemaal bij je past, bij een kinderopvangorganisatie die helemaal bij je past. Daarbij kan het gaan om een baan in vaste dienst, opdrachten als interim manager/stafspecialist, detachering of werk op flexibele basis als uitzendkracht of zzp-er. Wij regelen dat wat echt helemaal bij jou past!

Hoe doen jullie dat?

Door je eerst goed te leren kennen. Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je? Welke van de bovenstaande 5 vormen spreekt je aan? Waar droom je van en waar ben je wel klaar mee? Als we dat allemaal weten dan zoeken wij daar de precies passende banen, opdrachten of aanvragen voor flexwerk bij. We matchen je dus uitsluitend met kinderopvangorganisaties die precies bij jou en jouw wensen passen en die op zoek zijn naar iemand zoals jij.

En als ik eigenlijk nog niet zo goed weet wat ik wil?

Dan helpen wij je met het concreet maken van je wensen. We gaan dan eerst samen met jou lekker dromen over jouw nieuwe baan. (Ja, wij hebben echt heel leuk werk!) Daarna gaan we je vragen stellen. Meer hierover lees je in het handige stappenplan hieronder

Wauw, mooie dienstverlening! Wat gaat dergelijke individuele begeleiding me kosten?

Helemaal niets. Wij worden ingehuurd door kinderopvangorganisaties die het belangrijk vinden dat de nieuwe mensen die bij hun komen werken echt bij de organisatie passen.

Okay, ik heb interesse. Wat nu?

Nu kunnen we stappen gaan zetten! Eerst jij en dan wij. Zie het stappenplan hieronder.

Euh, ik heb ineens last van twijfel. Waar zit ik straks aan vast door met jullie te praten?

Aan helemaal niets. Onze begeleiding, advisering en matching is allemaal vrijblijvend, dus zonder enige verplichting. Pas als je met een werkgever/opdrachtgever afspraken maakt en/of een overeenkomst ondertekent ontstaan er verplichtingen. Maar dat is pas bij stap 5.

In 5 eenvoudige stappen naar werkgeluk in de kinderopvang

1 Kies voor werkgeluk en leg contact met Staffforkids
Neem contact met ons op (formulier / bellen / mailen / chat), vertel ons dat je meer werkgeluk wilt en wij plannen direct een werkgelukgesprek in.
2 Werkgelukgesprek
Samen stellen we vast wat jouw droombaan of droomopdracht is en bij wat voor kinderopvangorganisatie(s) jij werkgelukkig kunt worden.
3 Matching en keuze
Wij brengen met onze unieke matchingsmethodiek de banen/bedrijven/opdrachten die precies bij jou passen in kaart. Wij bespreken de diverse mogelijkheden met je zodat jij goed onderbouwd de keuze maakt voor welke baan of opdracht je gaat.
4 Naar de kinderopvangorganisatie
We introduceren je bij de desbetreffende kinderopvangorganisatie en helpen je bij je voorbereiding op het gesprek. Ga je voor flexwerk? Dan sla je deze stap meestal over.
5 Aan de slag!
Nadat de papierwinkel geregeld is (helpen wij je ook bij) ga je aan de slag bij de werkgever. Gaaf, het gaat echt beginnen!

Onze nieuwste vacatures

Wij matchen jou gratis en goed met precies die ene baan en werkgever waar je echt helemaal happy van wordt. Vertel ons wat voor jou belangrijk is en wij vinden jouw droombaan, ook als de vacature nog niet openbaar gepubliceerd is! Bekijk je toch liever zelf eerst een aantal vacatures in de kinderopvang? Dat kan natuurlijk ook!

PM-er Tilburg 1200

Pedagogisch Medewerker – Tilburg

Introductie Pedagogisch Medewerkers Die zich thuis voelen bij een organisatie waar aandacht, zorg en liefde centraal staat

PM-er Maasdriel 1200

Pedagogisch Medewerker – Maasdriel

Introductie Pedagogisch Medewerkers Die zich thuis voelen bij een organisatie waar aandacht, zorg en liefde centraal staat

PM-er Antwerpen 1200

Pedagogisch Medewerker – Antwerpen

Introductie Pedagogisch Medewerkers Die zich thuis voelen bij een organisatie waar aandacht, zorg en liefde centraal staat