Nooit te oud voor je droom van werken in de kinderopvang

In het tweede kwartaal van 2018 waren 354.000 mensen werkloos, dat is 3,9 procent van de beroepsbevolking. Deze cijfers las ik zojuist op de website van het CBS. Het zette me aan het denken. Zo veel mensen die tegen hun wil geen werk hebben terwijl tegelijkertijd zo veel werkgevers, waaronder vele kinderopvangorganisaties, naarstig op zoek zijn naar extra mensen. Vraag en aanbod sluiten duidelijk niet goed op elkaar aan. En dat is een voorwaarde. Mens en werk moeten bij elkaar passen. Daar weten wij van Staffforkids alles van. We weten er zoveel van, dat we van het matchen van menselijke talenten met zakelijke functieprofielen een van onze kernactiviteiten hebben gemaakt. We zijn er dus elke dag mee bezig.

Maar helaas maken wij in die dagelijkse praktijk maar al te vaak mee dat mensen er bij voorbaat en onterecht vanuit gaan dat werken in de kinderopvang niet (meer) voor hen is weggelegd. Omdat ze te oud zouden zijn. Of omdat ze niet over de juiste opleiding beschikken. Die redenen kloppen niet.

Je bent nooit te oud om je droom van werken in de kinderopvang te realiseren. Natuurlijk, in de kinderopvang werken veel jonge mensen. Jeugdig en energiek zijn ze iedere dag vol enthousiasme met de kinderen in de weer. Maar de kinderopvang is een branche die plaats heeft voor medewerkers van iedere leeftijd. De branche en de kinderen hebben namelijk ook behoefte aan de wijsheid en levenservaring die wat oudere mensen met zich meebrengen. Daarom ben je nooit te oud voor de kinderopvang. Heb ook jij die droom, die diepe wens om (weer) professioneel met de zorg voor kinderen bezig te zijn? Dan ben je geschikt voor de kinderopvang! Wat je leeftijd ook is.

‘Ja, maar,’ is dan vaak de reactie, ‘hoe zit het dan met de opleidingseisen?’. En dat is een goede vraag. Want natuurlijk zijn er strikte opleidingseisen. Werken in de kinderopvang is immers zeer verantwoordelijk werk. Onlangs is een nieuwe lijst gepubliceerd met daarop alle diploma’s die kwalificeren voor werk in de kinderopvang. Voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan hoef je je droom nog niet op te geven! Want Staffforkids verzorgt samen met een opleidingsinstituut en gerenommeerde werkgevers gerichte, korte beroepsopleidingen volgens het BBL-principe zodat je snel op de echte werkvloer aan de slag bent. Voor een groot deel van de kosten kan subsidie aangevraagd worden, er is dus geen sprake van hoge studiekosten die alleen door een lange carrière terugverdiend kunnen worden.

Dus waarom zou je je hart niet volgen en je droom van werken in de kinderopvang gaan realiseren? Het is ECHT mogelijk! Staffforkids begeleidt en coacht je graag, goed en gratis naar een echt bij jou passende baan in de kinderopvang!