Staffforkids publiceert lied voor de kinderopvang

‘Bedankt dat jullie er zijn’ speciaal gemaakt voor de mensen in de kinderopvang

In het kader van de jaarlijkse ‘Dag van de Pedagogisch Medewerker’ op donderdag 21 september 2023 publiceert Staffforkids een lied dat zij speciaal voor de mensen in de kinderopvang heeft gemaakt. Het lied ‘Bedankt dat jullie er zijn’ is bedoeld als bedankje aan de duizenden pedagogisch professionals die elke dag met hart en ziel aan het werk zijn in de Nederlandse kinderopvang en die ondanks de werkdruk als gevolg van personeelsschaarste met veel liefde en betrokkenheid de zorg voor de kinderen van anderen op zich nemen. Het lied is ook bedoeld als cadeautje voor de mensen in de branche.

Vanuit het hart

Berry Vissers, directeur Staffforkids: ‘Ik zit al meer dan 25 jaar in de kinderopvang en ik word nog regelmatig geraakt door de inzet, betrokkenheid en puurheid van de mensen die in deze branche werken. Hier werkt men nog echt vanuit het hart en met veel liefde voor de kinderen. De laatste jaren zijn niet makkelijk geweest: na Corona zorgt het tekort aan personeel voor een grote druk op de mensen. Daarom wilden wij hen in het kader van de Dag van de Pedagogisch medewerker dit jaar op een speciale manier bedanken voor hun inzet en de manier waarop zij hun werk doen.”

Feestelijk nummer

“Nu wil het toeval dat een van onze eigen mensen, Rachella van Toorn, heel goed kan zingen en in haar vrije tijd als zangeres aan de weg timmert. Dat bracht ons op het idee om het bedankje in muzikale vorm te gieten. We hebben er een feestelijk nummer van gemaakt zodat de Nederlandse kinderopvang nu ook een eigen lied heeft dat op personeelsfeestjes en dergelijke gedraaid en meegezongen kan worden. In die zin is dit lied naast een bedankje ook bedoeld als cadeautje voor de branche waar men hopelijk veel plezier aan beleefd.”

Het lied ‘Bedankt dat jullie er zijn’ staat niet alleen op de Staffforkids-website, het is ook te vinden op YouTube, Spotify en Apple Music.