Werken in de kinderopvang: de meerwaarde van Staffforkids

“Berry, op dit moment liggen de banen in de kinderopvang voor het oprapen. Waarom zou iemand dan via een bedrijf als Staffforkids op zoek gaan naar een andere baan?” Deze vraag kwam deze week weer eens voorbij. Toevallig had ik eerder op die dag een mail gekregen van een pedagogische medewerker die ik heb begeleid naar een nieuwe baan. Ik had deze dame gevraagd haar ervaringen met Staffforkids te beschrijven. Omdat haar mail zo goed omschrijft welke meerwaarde Staffforkids kandidaten biedt, neem ik de hoofdlijnen ervan hieronder over als mijn blogtekst van deze week. Met dank aan Ellen, de oorspronkelijke auteur!

“Tijdens mijn online banenjacht stuitte ik op de website van Staffforkids. De openingspagina pakte me meteen: “Staffforkids, als het ECHT moet passen.” Dat was precies waar ik naar op zoek was!

Ik reageerde op een mooie vacature die op de website stond en struinde ondertussen het internet verder af naar andere vacatures. Berry Vissers van Staffforkids belde mij voor een kennismakingsgesprek, maar dit hield ik in eerste instantie af. Ik gaf aan dat ik al met twee verschillende werkgevers om tafel zat. Berry snapte dit en gaf mij de ruimte. Hij gaf aan dat ik altijd contact met hem op kon nemen.

Een aantal weken later deed ik dat. Tijdens het kennismakingsgesprek dat daarop volgde stelde Berry mij goede vragen. Ik ben normaal van het type: ‘BAM, dit-is-mijn-antwoord’, maar Berry was aan het graven. Na mijn snelle antwoord stelde hij direct nog een vraag en uiteindelijk veranderde ik bij een vraag mijn eerste antwoord. Hierdoor raakte ik een tikkeltje uit balans. Berry merkte dit en legde mij uit waarom hij zo aan het doorvragen was. Hij vertelde me dat antwoorden niet goed of fout waren, maar dat ze mij als persoon definiëren. En die definiëring heeft hij nodig om een goede match te kunnen maken met een werkgever. Dit stelde mij, als streberig type, gerust: ‘Pffffff, er zijn geen foute antwoorden!’. Berry nam ruim de tijd voor het kennismakingsgesprek, wat ik als erg prettig heb ervaren. Hij nam echt de tijd om te achterhalen wie ik ben als persoon en wie ik ben als pedagogische medewerkster. Ook heeft hij goed doorgevraagd over mijn toekomstplannen. Wil ik doorgroeien? Wil ik op de groep blijven werken? Hoeveel uren wil ik werken? Etc, etc.

De vacature waar ik in eerste instantie op gereageerd had, vond Berry niet bij mij passen. Hij dacht dat ik bij een aantal andere werkgevers beter zou passen en hij had een bedrijf voor me in gedachten waar ik ook doorgroeimogelijkheden zou hebben. Hij stelde mij voor om bij die werkgever op gesprek te gaan. Ik bekeek de website van die organisatie en dacht: “O nee, dit bedrijf past niet bij mij!” Het logo en de vormgeving van de website vond ik om eerlijk te zijn echt verschrikkelijk! Maar ik vertrouwde op de kennis en ervaring van Berry en ging met veel nieuwsgierigheid op gesprek bij die werkgever. Toen ik daar binnenkwam, bleken het logo en de website van het bedrijf totaal niet overeen te komen met de sfeer en uitstraling binnen. Wat een opluchting! Ik heb een erg fijn gesprek gehad, waarin inderdaad bleek dat er doorgroeimogelijkheden waren en stapte heel positief weer naar buiten.

Berry heeft na mijn eerste sollicitatiegesprek niet alleen met mij telefonisch contact opgenomen, maar ook met de werkgever. Door allerlei strubbelingen met mijn vorige werkgever was ik toch wat onzeker over een goede afloop en Berry merkte dat. Hij stelde mij gerust over het aantal uren, het contract, enzovoorts. Hij creëerde – ondanks dat wij elkaar maar 1 keer hebben ontmoet – echt vertrouwen.

Inmiddels ben ik sinds 1 maart met veel enthousiasme aan het werk bij mijn nieuwe werkgever. Ik ervaar een goede klik met mijn collega’s op de kinderopvang en de BSO en met de manager die mij momenteel inwerkt op kantoor, zodat ik uiteindelijk kan doorgroeien naar een eigen locatie.

Wat ik ook heel sterk vind, is het na-traject. Berry levert je niet klakkeloos af bij de werkgever en dat was het dan. Integendeel. Hij neemt na 2 weken contact met je op om te vragen naar je eerste ervaringen binnen het bedrijf. Hij wil echt weten of hij een goede match heeft gemaakt. En zo ja, waarom de match zo goed is volgens jou? Ook laat hij merken dat hij er op adviesgebied voor je is. Ik heb echt het gevoel gehad dat ik heel open en eerlijk kon zijn en dat geen vraag te gek is. Berry denkt echt met je mee, dat is heel prettig en geruststellend!

Ik heb in het hele proces duidelijk gemerkt dat Berry niet alleen oog heeft voor de werkgevers die hem vragen goede pedagogische medewerkers voor hen te vinden. Nee, hij bekijkt zaken ook echt vanuit het belang van de pedagogische medewerker. Berry ziet je als mens, als pedagogische medewerker en als iemand met dromen. Hij kijkt naar dat geheel en maakt vandaaruit de perfecte match zodat je in een ECHT passende baan aan de slag kunt!”