Werken in de kinderopvang? Zo vind je een baan die precies bij je past!

Wil je graag werken in de kinderopvang? Dan heb je geluk, want het vinden van een nieuwe baan in de kinderopvang is momenteel erg makkelijk. Veel kinderopvangorganisaties hebben extra personeel nodig en zijn misschien wel op zoek naar jou.

Het aantal openstaande vacatures is zo groot, dat het lastig kan zijn om precies die baan te kiezen die echt bij je past. Ga je voor dat ene aanlokkelijke aanbod bij een werkgever die een baan heeft die net niet helemaal bij je past, of zoek je liever verder tot je precies daar zit waar je wil zijn?

Weet jij al wat je wil?

Om een goede keuze te maken uit het aanbod aan vacatures is het belangrijk dat je weet wat je wil. Om je hierbij te helpen kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Werk je liever in een grote of een kleinschalige organisatie?
  • Wil je aan de slag in de dagopvang, bij een BSO of een combinatie van deze?
  • Welke pedagogische aanpak hanteert de organisatie?  En past dit bij jou?
  • Moet er een accent liggen op een bepaald soort activiteiten?
  • Welke groei- of scholingsmogelijkheden zijn er binnen de organisatie?
  • Welke teamsfeer heerst er binnen de organisatie?
  • Hoe gaan ze met ouders om?
  • Hoe gaan ze met medewerkers om?
  • Wil je eindverantwoordelijke zijn, of vind je het fijn als je op iemand terug kunt vallen?
  • Hoeveel dagen of uren wil je werken? En in welke regio?

Okay, je hebt nu helder waar jouw ideale baan aan moet voldoen. Dit is het lastige stuk. De volgende stap bestaat uit het verzamelen van informatie.

Een stap dichterbij je ideale baan

Banen zijn er genoeg en via LinkedIn, vacaturesites, je netwerk en vacatures op de websites van kinderopvangorganisaties stel je een ‘long list’ van bijvoorbeeld 10 banen die ‘zouden kunnen’ samen. Streep er vervolgens 7 weg die vanwege details in de functiebeschrijving, de ‘look en feel’ van de bedrijfswebsite etc. toch afvallen. Van de resterende 3 moet je meer informatie zien te krijgen. Vraag eens rond in je netwerk of zij je iets kunnen vertellen over deze organisaties. Uiteindelijk blijven er potentiele werkgevers over waarmee je in gesprek kunt gaan om alle informatie die je nodig hebt te verzamelen.

Blijf trouw aan jezelf en je wensenlijst!

Solliciteer op de functies die het meest passen bij jouw ideale baan. Gebruik de sollicitatiegesprekken niet alleen informatie over jezelf te geven maar ook om informatie over de werkgever te krijgen. Stel vragen over de dingen die voor jou belangrijk zijn en vraag gerust door. Vraag of je een rondleiding kunt krijgen zodat je de sfeer kunt proeven. Bied aan om een dagdeel mee te draaien zodat je een goed beeld krijgt van hoe het echt is. Blijf trouw aan jezelf en je eisenlijstje! Als deze vacature het toch niet helemaal is, doe het dan niet, ook al is het salaris interessant. Vroeg of laat krijg je echt wel de vacature van ‘jouw baan’ onder ogen!

Schakel gratis hulp in!

Vind je het lastig om helder te krijgen wat je precies wil en wat bij je past? Werving- en selectiebureaus helpen je gratis met het doorlopen van deze stappen.  Ook binnen de kinderopvang zijn er dergelijke gespecialiseerde bureaus. Zij kennen de branche goed en helpen je helder te krijgen  hoe jouw ideale volgende baan eruit ziet. Als dat eenmaal duidelijk is gebruiken ze hun grote netwerk in de branche om precies die baan voor je te vinden. Het voordeel van het inschakelen van een dergelijk bureau is dat zij voor jou aan de slag gaan en jouw wenslijstje als belangrijkste uitgangspunt hanteren bij het vinden van jouw nieuwe baan in de kinderopvang.

Ben je op zoek naar passend werk in de kinderopvang en kun je daarbij wel wat hulp van een gespecialiseerd werving- en selectiebureau gebruiken? Staffforkids helpt je graag, goed en gratis! Bel of app met 06 46095729 en we gaan voor je aan de slag!